Consilier local din Văcăreni, anchetat de ANI pentru conflict de interese administrativ

Agenția Națională de Integritate. FOTO Agenția Națională de Integritate

Consilierul local Oana Maria Nicoară din cadrul Consiliului Local Văcăreni, județul Tulcea, este anchetat de ANI pentru conflict de interese administrativ.

“În perioada exercitării mandatului de consilier local, având un interes personal în problema suspusă dezbaterii, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a C.L., prin care au fost modificate organigrama și statul de funcții al UAT Văcăreni. Astfel, funcția publică de consilier gradul profesional I a fost transformată în funcția publică de consilier gradul profesional debutant, funcție ce a fost ocupată ulterior prin concurs de către persoana evaluată. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) și alin. (2) din O.U.G. nr. 57/2019” – ANI.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*