Conferința trimestrială a a preoţilor din Episcopia Tulcii dedicată Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri

Eveniment dedicat preoților din Episcopia Tulcii. FOTO Episcopia Tulcii

La Tulcea s-au desfăşurat lucrările conferinţei semestriale a preoţilor din Episcopia Tulcii dedicată Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Lucrările conferinței au fost precedate de Sfânta Liturghie, urmată de Te Deum, slujbe oficiate de către Preasfințitul Părinte Visarion în biserica Sf. Gheorghe (cu Ceas) din Tulcea în prezența preoților din eparhie și a credincioșilor.

Desfășurarea propriu-zisă a evenimentului a avut loc în Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea, începând cu ora 10,00 la ea luând parte toți preoții din cele trei Protopopiate ale Eparhiei: Tulcea, Babadag și Niculițel.

Conferința a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Visarion care, în cuvântul de deschidere a făcut amintire despre semnificația zilei de 13 noiembrie, când Biserica pomenește pe marele dascăl al lumii și ierarh Sf. Ioan Gură de Aur, evocând totodată și pe marile personalități ale României, începând cu Regele Ferdinand I, Regina Maria, viitorul patriarh Miron Cristea, Ion I. C. Brătianu și alți mari români.

Prelegerea dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918 și intitulată Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la realizarea Marii Uniri din 1918. Privire specială asupra Dobrogei și Dunării de Jos a fost susținută de către Pc. Pr. Lect. Univ. Dr. Lucian Petroaia, cadru didactic la Facultatea de Teologie ,,Justinian Patriarhul” din București.

În cadrul conferinței, a fost vizionat și filmul documentar România 100. Dobrogea 140. Istorie și devenire, realizat pe plan local.
La finalul conferinței au avut loc și intervenții din partea preoților care au evocat momentele istorice ale făuririi României Mari, precum și pe eroii, luptătorii, preoții și credincioșii dobrogeni care au luptat pentru înfăptuirea acestui măreț ideal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*