Condițiile suplimentare pentru practicarea activității de pescuit comercial în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Plase de pescuit
Plase de pescuit

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă că pe lângă cererile de vizare a permiselor în anul 2019 în scopul desfășurării activității de pescuit comercial în perimetrul RBDD, solicitanții trebuie să aducă și o serie de acte suplimentare.

Eliberarea autorizațiilor de pescuit comercial şi a autorizațiilor de captură/achiziție/comercializare pentru solicitanţii care dețin acte de reglementare valabile pe anul 2018 să îndeplinească pe lângă celelalte condiții legale și cele de realizare a capturilor, după cum urmează:

  • Să facă dovada realizării unei capturi de peşte în anul 2018 care să reprezinte minim 75% din cota alocată care să rezulte din declarațiile de descărcare a capturilor ce vor fi depuse la ARBDD;
  • În cazul nerealizării cotei din diverse motive, să facă dovada notificării ARBDD asupra acestui fapt și a depunerii permisului de pescuit în original în custodia ARBDD. Fiecare situație va fi prezentată în cadrul Comisiei Interne de Analiză a ARBDD.
  • Să solicite de la punctul de debarcare/centrul de primă vânzare înregistrarea capturilor de peşte și eliberarea documentelor prevăzute de lege. Pescarul trebuie să-şi ţină zilnic evidenţa capturilor realizate pe care le va transmite lunar la ARBDD până la 10 ale lunii următoare, însoţite de declaraţiile de descărcare conform prevederilor Ord.126/807/2017 cu modificările și completările ulterioare.
  • Transmiterea capturilor realizate în anul 2018 se va face până la data de 19 ianuarie 2019.
    Neîndeplinirea acestei condiţii atrage după sine suspendarea/pierderea dreptului de pescuit comercial în anul 2019.

Reprezentanții ARBDD au precizat că decizia a fost luată în baza legislației specifice activităţii de pescuit comercial în perimetrul RBDD.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*