UPDATE Spectacolul a fost anulat. #CONCURS Câștigă două invitații duble la piesa “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, de la Teatrul Jean Bart din Tulcea

Afișul piesei "Zbor deasupra unui cuib de cuci" la Teatrul Jean Bart Tulcea
Afișul piesei "Zbor deasupra unui cuib de cuci" la Teatrul Jean Bart Tulcea

UPDATE: Spectacolul a fost anulat de Teatrul Jean Bart din motive obiective. În aceste condiții, ne vedem nevoiți să anulăm concursul și vă invităm să rămâneți alături de Tulcea NEWS pentru alte evenimente culturale. 

O nouă reprezentație a spectacolului “Zbor deasupra unui cuib de cuci” este programată la sfârșitul acestei săptămâni la Teatrul Jean Bart din Tulcea. Dacă doriți să vedeți o piesă “cu greutate”, intensă, sunteți așteptați sâmbătă, 9 martie, de la ora 19.00 la Teatrul Jean Bart.

Redacția Tulcea NEWS are plăcerea să te invite la acest eveniment teatral. Două invitații duble sunt oferite cititorilor care îndeplinesc condițiile de mai jos.

Asigură-te că poți ajunge la piesa de teatru din data de 9 martie. Invitațiile sunt nominale.

Tot ce ai de făcut este:

  1. Dai LIKE Paginii de Facebook “Tulcea NEWS” – facebook.com/TLnewsRo
  2. Lași un comentariu la această postare pe Facebook și tag-uiești persoana cu care vrei să mergi la piesa de teatru.
  3. Dai un SHARE (Public) la această postare pe Facebook.

Câștigătorii sunt aleși, prin tragere la sorți pe data de 7 martie. Doar cei care îndeplinesc întocmai cele 3 cerințe de mai sus intră în tragerea la sorți!

“Zbor deasupra unui cuib de cuci”este cea mai nouă producție a Teatrului Jean Bart

Într-un pavilion “democratic”, în care pacienților cu tulburări psihice considerați recuperabili li se oferă doar iluzia libertății, este încarcerat și R. P. McMurphy. Acesta nu suferă de vreo maladie, ci doar o face pe nebunul pentru a scăpa de pușcărie. Hotărât să îi facă zile amare doamnei Ratched, asistenta șefă ce conduce cu autoritate ședințele de terapie, McMurphy intră într-un joc periculos al cărui deznodământ îl poate surprinde victorios sau îi poate aduce totala degradare. Prezența lui în salon este o gură de aer proaspăt pentru cei internați acolo, unii din ei de foarte mult timp. Dacă, înainte de venirea sa, ședințele de terapie erau pretexte de a lua în batjocură pe cei ce erau siliți să discute despre dramele lor, o dată cu apariția lui McMurphy aceste sesiuni capătă o cu totul altă turnură.

Ameliorarea stărilor dificile, dacă nu chiar însăși vindecarea pacienților, par să nu derive întotdeauna din procedeele convenționale. Poate că jocul de cărți, pariurile pe bani, petrecerile și femeile… darnice pot rezolva dereglările funcționale ale creierului mai lesne decăt o pot face (în unele cazuri) psihoterapia, pastilele și șocurile electrice. Iar acest fapt o o scoate din minți pe Miss Ratched. Tratându-i ca pe niște oameni normali, McMurphy descoperă în colegii săi normalitatea. Însă binele nu va scăpa nepedepsit.

Piesa este presărată cu coregrafii inspirate din exercițiile de meditație pe mișcare Tai Chi Chuan. Acestea trimit, în mod evident, la o lume închisă, la instinctul de turmă, la dresaj, la o dictatură opresivă și feroce, la stadioanele din vremurile apuse în care mulțimi de oameni îmbrăcați la fel compuneau din trupurile lor numele Întâiului Fiu al Țării.

Reprezentanții teatrului spun că realitatea scenică propusă de regizorul Aurel Palade este diferită față de cea tradusă în limbaj cinematografic de Milos Forman, de aceea nu-i nicio problemă pentru cei care au văzut filmul pot veni să vizioneze și spectacolul de teatru, ba chiar vor avea parte de o surpriză.

Din distribuție: Ionuț – Paul Ștefan, Irina Naum, Cristian Naum, Mihai Gălățan, Emanuel Cristoiu, Radu Niculescu, Aida Economu, Nelu Serghei, Costel Zamfir, Ionel Durbală, Oana-Lavinia Pisarogl, Inga Marcu, Nicolas Teodorescu,, Alexandru Medveghi,Florin Lefter

Scenografia: Elena Ocozlovschi

Muzica: Alexandru Neș

Coregrafia: Oana – Lavinia Pisaroglu

Regia: Aurel Palade

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*