#CONCURS Câștigă 3 invitații duble la piesa de teatru “Elixir” cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi de la Teatrul Jean Bart din Tulcea

Maia Morgenstern și Marius Bodochi în piesa Elixir. FOTO Facebook Maia Morgenstern.jpg
Maia Morgenstern și Marius Bodochi în piesa Elixir. FOTO Facebook Maia Morgenstern.jpg

O piesă de excepție cu o distribuție pe măsură vine la Teatrul Jean Bart din Tulcea pe 6 noiembrie, la ora 19.00. Maia Morgenstern și Marius Bodochi urcă pe scena tulceană în piesa “Elixir”. Spectacolul este unul care tratează subiectul Dragostei. Este oare un sentiment declanşat de un proces chimic, sau este pur şi simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat?

Foşti iubiţi, Adam şi Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?

Tulcea NEWS și organizatorii acestui spectacol pun la concurs 3 invitații duble pentru tulcenii care apreciază cultura.

Tot ce ai de făcut este:

1. Dai LIKE Paginii de Facebook “Tulcea NEWS” – facebook.com/TLnewsRo

2. Lași un comentariu la această postare pe Facebook și tag-uiești persoana cu care vrei să mergi la teatru.

3. Dai un SHARE (Public) la această postare pe Facebook.

Câștigătorii sunt aleși, prin tragere la sorți, în seara de 3 noiembrie. Doar cei care îndeplinesc întocmai cele 3 cerințe de mai sus intră în tragerea la sorți!

Elixir – distincția dintre dorință și sentiment

Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuţios şi lucid al capriciilor inimii, reuşeşte să transpună în această piesă, cu fine şi surprinzătoare nuanţe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.

„În Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distincţia dintre dorinţă şi sentiment. Cred că, în privinţa iubirii, problema constă în faptul că denumim cu acelaşi cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinţei şi cel al sentimentului. La graniţa dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracţia fizică şi dragostea, se nasc marile noastre poveşti, nu întotdeauna fericite.“ (Eric-Emmanuel SCHMITT)

“(…) este tipul de spectacol care scoate în evidență actorii. Cei doi actori au jucat extraordinar. Întâi și întâi, foarte bine aleși, vocea Maiei Morgenstern potrivindu-se perfect în acest context. Are un timbru extrem de plăcut și, dacă este pus în contextul potrivit, ies roluri geniale.(…) Povestea spectacolului: un cuplu se destramă, ea pleacă peste ocean, în Canada, el ramane în Paris. Ea dorește ca ei să rămână în continuare prieteni. De precizat: ea era avocat, el era psihanalist. În conversatiile lor intervine, la un moment dat, și o prietenă/colegă de-a ei. Care este rolul acestei prietene și cum se termină totul ramâne sa descoperiți singuri.

Mergeți și vedeți ELIXIR. Pentru doamna Maia, pentru Marius Bodochi, pentru minunatul text al scriitorului francez. Pentru ca textul este de actualitate. Și pentru multe alte motive”, scrie Emil Călinescu. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*