Comitetul pentru situații de urgență a județului Tulcea a instituit restricție pe Digul şosea Macin – Smîrdan

În unele zone, apa a acoperit carosabilul. FOTO TLnews.ro

Comitetul pentru situații de urgență a județului Tulcea s-a întrunit în ședință la sediul Prefecturii pentru a rezolva două cazuri în care circulația publică este pusă în pericol. Este vorba de reabilitarea unor drumuri stricate de ploi și de protejarea Digului şosea Macin – Smîrdan.

Primul dintre cazuri este cel al intervenţiei de urgenţă în vederea efectuării lucrărilor pentru lucrările de consolidare şi stabilizare a DJ 222C – Tulcea – Murighiol – Iazurile – Agighiol, la km 28+730 şi a podețului aflat la această poziție kilometrică și pentru lucrările de reabilitare a infrastructurii DJ 222G – Făgăraşu Nou – Dăeni, sectorul de drum cuprins între km 12+000-13+000. Valoarea totală a costurilor pentru lucrările de intervenţie, estimată de Consiliul Judeţean Tulcea este de 6.080.782,00 lei, TVA inclus. Aceste două drumuri au fost grav afectate de viiturile formate ca urmare a ploilor torenţiale manifestate pe raza judeţului Tulcea la sfârşitul lunii mai 2019.

Pentru a preîntâmpina eventualele probleme de siguranţa circulaţiei din cazua creșteri de debite și depășiri ale cotelor de apărare și luând în considerare atenționările hidrologice Cod Galben emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, valabile pentru intervalul 5 -15 iunie, începând cu data de 11 iunie se restricționează viteza maximă de circulație a autovehiculelor pe Digul şosea Macin – Smîrdan (DN 22, E87), pe sectorul cuprins între km 88+000 – 98+000, viteza maximă admisă fiind de 70 km/h.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*