Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a identificat noi locuri de cazare pentru eventualele cazuri de carantină

Prefectura Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În cursul zilei de 26 februarie, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au identificat noi spații necesare pentru cazarea unor persoane ce provin din zonele aflate în carantină – regiunile Lombardia și Veneto din Italia sau alte zone afectate şi care sunt asimptomatice (atenţie! – nu prezintă semne de îmbolnăvire), cu sprijinul Consiliului Judeţean au fost identificate alte 36 de locuri de cazare cu posibilitate de extindere la 50 de locuri.

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de azi s-a hotărât întocmirea „Planului de acţiune pentru limitarea, controlul şi supravegherea unor cazuri posibile datorate noului CORONAVIRUS (COVID-19)“, sprijinirea cetăţenilor în vederea asigurării cu hrană și satisfacerea celorlalte necesități de trai pentru perioada în care aceștia se află în carantină sau în izolare la domiciliu, care se va efectua de către autoritățile locale și reprezentanții D.S.P., I.J.J., I.P.J.

„Aceste garsoniere şi apartamente, ce beneficiază de toate condiţiile de confort (au grup sanitar propriu), vor fi primele spaţii de carantinare pentru persoanele asimptomatice, adică fără simptome ale boli, practic persoane sănătoase, dar care vin din ţările în care au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire datorate noului CORONAVIRUS (COVID-19). Pot fi cazate în total 36 de persoane, câte una în fiecare unitate de locuit, iar numărul locurilor de cazare în acelaşi amplasament poate fi extins cu încă 14 unităţi, la nevoie. În rezervă mai avem, atât în municipiu cât şi în judeţ, alte 80 de locuri de cazare pentru persoane asimptomatice, sănătoase, dar care, potrivit legislaţiei, trebuie carantinate timp de 14 zile, perioadă în care personal medical le verifică zilnic starea de sănătate”, a transmis prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*