Codul Portocaliu de vreme severă a fost prelungit până miercuri dimineață

Copac căzut pe strada Progresului din municipiul Tulcea. FOTO ISU „Delta”

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până miercuri, 02 iunie, la ora 10.00, atenționarea de tip Cod Portocaliu pentru județul Tulcea, cu ploi abundente și cantități de apă ce vor depăși 50 – 70 l/mp, cu averse ce vor avea și caracter torențial.

Astfel, în județele Tulcea și Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 – 50 l/mp și izolat peste 70 l/mp. În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55 – 70 km/h.

Potrivit ISU Tulcea, pompierii Detașamentului Tulcea a fost solicitat să intervină în dimineața zilei de marți, 1 iunie, pentru degajarea unui copac căzut pe strada Progresului din municipiu, ce bloca circulația pietonilor. Pentru eliberarea trotuarului au intervenit cinci subofițeri cu o autospecială de intervenție și utilajele din dotare.

„Până la această oră, ISU Tulcea nu a primit alte solicitări pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice prognozate”, au transmis reprezentanții instituției.

Aceștia recomandă populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, fac apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

„În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, au precizat reprezentanții ISU Tulcea.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*