Cod Portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic valabil și pentru județul Tulcea

Cod Portocaliu. FOTO ANM
Cod Portocaliu. FOTO ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic pentru duminică, 14 iunie, începând cu ora 13.00, valabil până luni dimineață, la ora 03.00.

Astfel, în după-amiaza zilei de duminică și în prima parte a nopții de duminică spre luni, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50 – 80 l/mp. Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, și frecvente descărcări electrice.

Pompierii militari recomandă populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

„De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, au transmis reprezentanții IGSU.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*