Cod Galben de intensificări ale vântului, valabil, astăzi, în județul Tulcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică, Cod Galben de intensificări ale vântului, pentru astăzi, valabilă în intervalul orar 10.00 – 21.00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și local la munte, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 90 – 100 km/h.
Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Recomandări:

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*