UPDATE Cod galben de grindină în mai multe localități din județul Tulcea

Vine grindina în județul Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Vine grindina în județul Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

UPDATE: Codul Galben a fost prelungit până la miezul nopții.  Meteorologii anunță intensificări ale vântului care local vor depăși la rafală 55 – 65 km/h.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis nu unul, ci trei avertismente de vreme rea pentru județul Tulcea în seara de marți, 15 august.

Prima avertizare este valabilă de la ora 18.40 până la 19.40 și are ca zonă de desfășurare Chilia Veche. Specialiștii ANM spun că Se vor semnala : grindină de mici și medii dimensiuni, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse din care se vor cumula 15 – 20 l/mp.

Al doilea Cod Galben de grindină a fost emis între orele 18.50 și 19.50 pentru zona delimitată de localitățile: Babadag, Isaccea, Măcin, Baia, Beștepe, Carcaliu, Ceamurlia de Jos, Cerna, Ciucurova, Greci, Hamcearca, Horia, Izvoarele, Jurilovca, Luncavița, Mahmudia, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, Murighiol, Nalbant, Sarichioi, Slava Cercheză, Smârdan, Valea Nucarilor.

Și aici, localnicii vor avea parte tot de grindină de mici și medii dimensiuni, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse din care se vor cumula 15 – 20 l/mp.

Ultimul Cod Galben merge către sudul județului Tulcea, spre Constanța și afectează localitățile Baia, Beidaud, Casimcea, Cerna, Ciucurova, Dăeni, Dorobanțu, Ostrov, Peceneaga, Stejaru și Topolog.

Avertismentul ANM spune că până la ora 20.15 acolo vor fi înregistrate următoarele fenomente meteo: grindină de mici și medii dimensiuni, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse din care se vor cumula 15 – 20 l/mp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*