UPDATE Cod galben de grindină în mai multe localități din județul Tulcea

Vine grindina în județul Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Vine grindina în județul Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

UPDATE: Codul Galben a fost prelungit până la miezul nopții.  Meteorologii anunță intensificări ale vântului care local vor depăși la rafală 55 – 65 km/h.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis nu unul, ci trei avertismente de vreme rea pentru județul Tulcea în seara de marți, 15 august.

Prima avertizare este valabilă de la ora 18.40 până la 19.40 și are ca zonă de desfășurare Chilia Veche. Specialiștii ANM spun că Se vor semnala : grindină de mici și medii dimensiuni, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse din care se vor cumula 15 – 20 l/mp.

Al doilea Cod Galben de grindină a fost emis între orele 18.50 și 19.50 pentru zona delimitată de localitățile: Babadag, Isaccea, Măcin, Baia, Beștepe, Carcaliu, Ceamurlia de Jos, Cerna, Ciucurova, Greci, Hamcearca, Horia, Izvoarele, Jurilovca, Luncavița, Mahmudia, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, Murighiol, Nalbant, Sarichioi, Slava Cercheză, Smârdan, Valea Nucarilor.

Și aici, localnicii vor avea parte tot de grindină de mici și medii dimensiuni, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse din care se vor cumula 15 – 20 l/mp.

Ultimul Cod Galben merge către sudul județului Tulcea, spre Constanța și afectează localitățile Baia, Beidaud, Casimcea, Cerna, Ciucurova, Dăeni, Dorobanțu, Ostrov, Peceneaga, Stejaru și Topolog.

Avertismentul ANM spune că până la ora 20.15 acolo vor fi înregistrate următoarele fenomente meteo: grindină de mici și medii dimensiuni, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse din care se vor cumula 15 – 20 l/mp.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*