CJSU Tulcea modifică măsurile impuse în localitățile Smârdan, Isaccea și Slava Cercheză

Constatând incidența cumulată la 14 zile în unitățile administrativ-teritoriale din județul Tulcea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea, întrunit în ședință extraordinară joi, 22 aprilie a emis hotărârea nr. 97, prin care se modifică măsurile impuse în localitățile Smârdan, Isaccea și Slava Cercheză.

Astfel, potrivit Prefecturii Tulcea, în unitatea administrativ-teritorială Smârdan, unde incidența cumulată la 14 zile este de 3,58 la mia de locuitori, se vor respecta măsurile prevăzute la art. 6 al hotărârii. Între acestea, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, respectiv, activitatea operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent cu publicul, sunt interzise.

În unitatea administrativ-teritorială Slava Cercheză, unde incidența a fost calculată la 5,33 cazuri la mia de locuitori, suplimentar prevederilor art. 6, au fost instituite și măsurile prevăzute la art. 7 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, respectiv:

  • se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00;
  • se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 18.00.

În zilele de vineri, 23 aprilie, și, respectiv 30 aprilie, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, își pot organiza și desfășura activitatea în intervalul orar 5.00 – 20.00.

Totodată, în unitatea administrativ-teritorială Isaccea, unde incidența este de 4,23 la mia de locuitori, se prelungește termenul de aplicare a măsurilor în vigoare, prevăzute la art. 6 și art. 7 al hotărârii.

Hotărârea intră în vigoare la data de 22 aprilie, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*