VIDEO UPDATE Circulație oprită pe DN 22D, la ieșirea din Horia, din cauza unei viituri. A fost transmis mesaj Ro-Alert. Mai multe persoane au fost salvate de pompieri

FOTO ISU Tulcea

Circulația rutieră a fost oprită pe DN 22D, la ieșirea din localitatea Horia, din cauza unei viituri.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 22D Tulcea-Brăila, la ieșire din localitatea Horia, județul Tulcea,  în urma unei viituri, traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, mai multe autovehicule fiind blocate. Nu sunt persoane rănite. Se acționează pentru curățarea carosabilului.

Se estimează reluarea normală a circulației în 60 de minute.

ISU Tulcea a anunțat că două echipaje de pompieri intervin cu două ASAS și o autospecială de descarcerare in zona localității Horia, pe DN 22D, la mai multe autoturisme blocate pe partea carosabilă.

De asemenea, locuitorii din comuna Horia au primit mesaj Ro-Alert.

“Dacă sunteți într-o zonă inundabilă, îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriți alimentarea cu energie electrică și gaze naturale, pregătiți-vă pentru o eventuală evacuare. Respectați măsurile dispuse de autorități”, se arată în mesajul Ro-Alert.

În jurul orei 11:30 de minute prin apel la numărul unic de urgență 112 Dispeceratul integrat ISU – SAJ – SMURD, a fost anunțat despre o viitură pe drumul național 22 D pe raza localității Horia care a surprins mai multe autoturisme.

La fața locului au fost direcționate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea o autospecială de transport victime multiple și o autospecială pentru descarcerare iar din cadrul Secției de Pompieri Măcin două autospeciale cu un total de 29 de subofițeri și 3 ofițeri.

În timpul misiunii au fost recuperate de către pompierii tulceni 10 persoane din care patru au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură și blocat într-un copac, trei persoane care s-au refugiat pe un mal de pământ, două persoane care s-au refugiat pe marginea drumului într-o zonă puțin mai înaltă, iar a 10-a persoană identificată de către echipa de căutare salvare.
Toate persoanele au fost preluate în siguranță și duse la primăria din localitate.

În acest moment misiunea este în dinamică iar echipa de căutare salvare face cercetări în teren pentru evaluarea situației.

În sprijinul pompierilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta județului Tulcea au intervenit și reprezentanții primăriei Horia, IPJ TULCEA și echipaje de la Drumurile Naționale

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*