Cetățeni ucraineni, prinși în timp ce pescuiau ilegal aproape de malul românesc al brațului Chilia

Cetățeni ucraineni, prinși în timp ce pescuiau ilegal aproape de malul românesc al brațului Chilia. FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat doi cetățeni ucraineni în timp ce pescuiau ilegal, dintr-o ambarcațiune, aproape de malul românesc al brațului Chilia.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Chilia au interceptat miercuri, 04 aprilie, în apele teritoriale românești ale brațului Chilia, la aproximativ 15 metri de mal, o ambarcațiune în care se aflau doi cetățeni ucraineni, care pescuiau cu ajutorul unor plase. În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei din mono-filament este de 265 de metri, iar cantitatea de pește deținută este de 10 kilograme.

Cele două persoane, împreună cu ambarcațiunea, plasele și peștele capturat au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele, ambarcațiunea în valoare de 4.500 de lei și motorul aferent, în valoare de 6.800 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

După cercetarea în comun cu autoritățile ucrainene a evenimentului de frontieră, conform prevederilor legale, cele două persoane au fost predate acestora.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea, fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și braconaj piscicol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*