Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Revoluției Române

Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Revoluției Române. FOTO: CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Victor Tarhon, administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai, și arhitectul șef al județului, Cristian Ionescu Preotu, au participat joi, 22 decembrie, la Monumentul Eroilor Revoluției din municipiul Tulcea, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Revoluției Române și a Libertății, organizat de Instituția Prefectului Județul Tulcea și Garnizoana Tulcea.

Programul manifestării a cuprins prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat și oficierea unui serviciu religios de către un sobor de preoți din cadrul Episcopiei Tulcii.

După slujba de pomenire a eroilor Revoluției din anul 1989, reprezentanții autorităților locale au rostit alocuțiuni prin care și-au exprimat respectul pentru cei care, în urmă cu 33 de ani, au ieșit în stradă pentru a construi statul democratic România și a semna, astfel, certificatul de libertate al tuturor românilor. Ceremonia a fost încununată de depunerea de coroane de către reprezentanții instituțiilor publice, militarizate, respectiv ai partidelor politice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*