Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Independenței de Stat a României

Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Independenței de Stat a României. FOTO: CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, au participat miercuri, 10 mai, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Independenței de Stat a României, organizat de Instituția Prefectului – Județul Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea, la Monumentul Independenței.

La evenimentul la care au mai fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu și administratorul public al municipiului, Nicolae Bibu, a fost oficiat un serviciu religios de către Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii și au fost depuse coroane de flori.

„Hristos a înviat și la La mulți ani de Ziua Independenței! Vreau să vorbesc un pic despre simbolistică. Este clar că 10 Mai nu putea exista fără toate datele din urmă, fără 1859, fără 1848, fără 1821, fără Mihai Viteazu, fără 1600. Toate acestea înseamnă că românii și-au dorit două lucruri: independență și unitate. Nu se poate una fără cealaltă.

10 Mai reprezintă voința celor care au realizat această independență, aceste momente importante pentru România. Dar mai presus de orice, contează sacrificiul de care au dat dovadă înaintașii noștri și disponibilitatea lor de a-și da viața pentru a îndeplini aceste deziderate. Suntem un popor de 10 și sărbătorim pe data de 10 Mai acest lucru. Trei ani mai târziu, după Războiul de Independență, în 1881, când domnitorul Carol I a devenit rege, a primit coroana de oțel realizată dintr-un tun capturat în acest război. Astfel, au transformat armele în coroană.

Cu acest lucru rămânem: înaintașii noștri au fost dispuși să-și dea viața pentru ca noi, astăzi, să trăim mai bine și împreună. Să nu uităm că suntem acum, aici, pentru a-i pomeni. Dar nu numai azi, ci în veci, în fiecare zi, trebuie să ne amintim de cei care au fost bunii și străbunii noștri, care și-au dat viața pentru noi“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Mihai Huleni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*