Ceremonial militar și religios, dedicat Zilei Eroilor, organizat în Cimitirul Eroilor din Tulcea

Ceremonial militar și religios, dedicat Zilei Eroilor. FOTO: CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat joi, 25 mai, la Cimitirul Eroilor, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Eroilor, în organizarea Instituției Prefectului – Județul Tulcea și a Garnizoanei Tulcea. La eveniment au mai fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu, subprefecții Aslâ-Aișe Mierlă și Timur Memet, și administratorul public al municipiului Tulcea, Nicolae Bibu.

„Hristos s-a înălțat! Astăzi avem două sărbători: Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor. Când s-a făcut în 1920 această contopire, a fost un gând înțelept al inițiatorilor. Astăzi, vorbim foarte puțin despre eroi, nu prea mai știm ce au însemnat ei pentru noi. Dar trebuie să ne gândim că dacă noi, astăzi, suntem bine, suntem sănătoși, suntem apărați, suntem liberi, independenți, toate acestea li se datorează.

Ascultam mai devreme Imnul României și ultima strofă este chintesența eroilor neamului nostru: <<Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină/Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost pământ!>>. Aceste versuri spun totul despre noi, despre eroii noștri. Ei au făcut totul pentru noi pentru că au fost liberi fizic dar mai ales liberi în simțire, liberi în spirit. Nu avem doar datoria să-i cinstim, ci avem obligația să-i pomenim de-a pururi. Atât timp cât țara noastră va fi liberă, independentă, suverană, ei nu vor fi uitați niciodată. Dumnezeu să-i odihnească în pace pentru că în sufletele noastre ei trăiesc de-a pururi“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

În cadrul ceremonialului a fost oficiat un serviciu religios – rugă și închinare pentru eroii neamului și poporul român, s-au depus coroane de flori la Osuarul Eroilor și a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*