Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Armatei Române, în Tulcea

Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Armatei Române. FOTO: CJ Tulcea

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat marți, 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Armatei Române.

Ceremonialul, la care au mai fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu și primarul Ștefan Ilie, a cuprins prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea imnului de stat, oficierea unui serviciu religios de către un sobor de preoți în frunte cu Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, depunerea de coroane de flori și defilarea gărzii de onoare.

„Dragi militari, stimați veterani de război, onorată audiență, vă transmit salutul domnului președinte al Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu. Pe frontispiciul monumentului eroilor scrie „Ei nu sunt morți. Trăiesc în noi“. Trăiesc în noi și, mai ales, onorându-le memoria în fiecare zi, trăiesc prin noi.  Până de curând, nu reușeam să concepem ce înseamnă să te jertfești pentru țară, ideea de a-ți da viața pentru patrie o vedeam doar în filme, n-o simțeam pe viu. Din păcate, în aceste zile, la granița României se desfășoară un război cu multe vieți omenești pierdute și astfel înțelegem ce înseamnă să îți dai viața pentru integritatea țării. Din acest motiv, mulțumim soldaților români, celor care au căzut pe câmpul de luptă, pentru faptul că, astăzi, suntem o singură națiune, un singur popor, un singur suflet. La mulți ani Armatei Române! La mulți ani, români! Glorie eternă soldaților români! Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți“, a declarat administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*