Ceremonial militar dedicat Zilei Drapelului Național, organizat în Piața Civică din Tulcea

Ceremonial militar dedicat Zilei Drapelului Național, organizat în Piața Civică. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat, duminică, 26 iunie, la ceremonialul militar dedicat Zilei Drapelului Național al României, eveniment care a avut loc în Piața Civică din municipiu, în organizarea Instituției Prefectului Județul Tulcea și a Garnizoanei Tulcea.

„În primul rând, la mulți ani drapelului național al României și al tuturor românilor! Aceste trei culori reprezentative pentru poporul român au străbătut ca un fir roșu întreaga noastră istorie. Parcursul acestora începe de la Iustinian care, în anul 535, pentru prima dată, a instituit un corp de luptători dacici pe teritoriul acestei țări, aceștia având inscripționate pe armele lor, alături de lupul dacic, cele trei culori: roșu, galben și albastru. Ulterior acestea au fost purtate cu mândrie de prinții vlahi Petru Asan și Caloian, apoi de către Mihai Viteazul și Tudor Vladimirescu. Mai târziu apoi, în 1834, stăpânirea otomană a conferit dreptul de a folosi în mod oficial drapelul tricolor, moment urmat de revoluția de la 1848, care a confirmat puterea deplină acestor culori pe stindardul greu încercat care ne reprezintă cu cinste și astăzi.

Steagul nostru are o simbolistică aparte. Roșul reprezintă sacrificiul strămoșilor noștri, galbenul este puterea, virtutea, iar albastrul este seninul cerului și al credinței întregului neam românesc. Tricolorul nostru drag înseamnă enorm pentru că ne-a unit pe toți la bine și la greu. Soldații care și-au dat viața pe câmpul de luptă de-a lungul veacurilor au știut cel mai bine ce reprezentă acest simbol pentru români. Le mulțumim pentru acest lucru tuturor militarilor care sunt dispuși de fiecare dată să facă sacrificiul suprem pentru ca noi ceilalți, civilii, să trăim în pace și unitate. Mă înclin și transmit încă o dată din inimă «la mulți ani!» drapelului nostru drag!”, a declarat, cu acest prilej, vicepreședintele Mihai Huleni.

Programul manifestărilor a cuprins prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă de către prefectul Alexandru Dan Munteanu, primirea drapelului României, binecuvântarea și salutul drapelului, înălțarea drapelului României la catarg concomitent cu intonarea imnului național și defilarea gărzii de onoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*