Cercetașii Lotus Tulcea îndeamnă tulcenii să redescopere frumusețea lucrurilor mărunte la Festivalul Luminii

Lacul Ciuperca, Tulcea

„Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte” este motto-ul evenimentului denumit, în mod simbolic, Festivalul Luminii, un proiect cu tradiție a Organizației Naționale Cercetașii României, care, anul acesta, se va desfășura în orașul Tulcea sâmbătă, 18 septembrie, între orele 15.00 și 20.00, pe Lacul Ciuperca.

Acest eveniment oferă comunității locale un cadru natural unic realizat prin eforturile cercetașilor Centrului Local Lotus Tulcea. Astfel, toate decorațiunile pregătite cu aceasta ocazie (aproximativ 20.000 de cutiuțe de hârtie de diverse forme, mărimi, culori), desenele realizate de copii, fotografiile expuse în cadrul expoziției foto, etc., sunt o modalitate prin care oamenii simpli pot aduce un dar, un plus valoare orașului lor, prin acest spațiu de manifestare artistică și spirituală, în etapa de pregătire a evenimentului sau chiar în timpul desfășurării evenimentului.

În cadrul ediției de anul acesta, cercetașii și-au propus antrenarea comunității în jocuri și activități interactive, printre care „Copacul cu dorințe”, „Roata norocului”, „Schimb de Carte”, “Mânuțe pe Cearșaf”, numeroase tombole și concursuri finalizate cu acordarea de premii, inclusiv tricouri de voluntar, în ediție limitată. Pe lângă activitățile specifice evenimentului, devenite tradiție, tulcenii de toate vârstele se mai pot bucura de încă 4 zone tematice:

  • Zona Retro oferă tulcenilor posibilitatea de a retrăi perioada de la începutul mileniului, prin muzică, decor și activități precum „Jocurile copilăriei” , „Mozaicul cu dopuri” , „Scrisori pentru cei dragi” și „Mozaicul Kitsch-ului”;
  • Zona Fairytopia invocă universul pastelat al poveștilor cu zâne. Vizitatorii vor avea acces la ateliere precum „Pictura pe față” și „Baloane cu săpun”, la care sunt invitați cu drag să participe, într-un cadru feeric.
  • Cultura havaiana va fi valorificată de voluntari în Zona Hawai, unde toata lumea este bine-venită să învețe să danseze Hula Hoop, să confecționeze obiecte inedite (atelierul „Handmade”), sau să admire decorul exotic.
  • Parcul Eco va găzdui Zona Scout, dedicată Cercetășiei. Aici, oricine poate fi „cercetaș pentru o zi”, participând la workshop-uri dedicate învățării unor noțiuni de supraviețuire și a unor noduri utile atât pentru camping, cât și în viața de zi cu zi. Mai mult, atelierul Eco își deschide porțile, la foișoarele de pe Lacul Ciuperca, pentru a promova grija față de mediu își resurse într-un mod inovator. Distracția și energia caracteristice cercetașilor nu vor lipsi, desigur, întrucât această zonă invită participanții să se alăture la „Jocurile Cercetășești”, îndrăgite în mod deosebit de copii.

Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, activități, fotografii și desene, artă urbană și oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitației zilnice urbane, și de face persoanele care participă la festival să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor importante și a celor minore din viață, sau măcar la o varianta extrem de originală de artă și relaxare.

Cercetășia este un program educațional captivant pentru mii de copii și tineri din România și de pe întreg globul. Educația cercetășească dezvoltă caractere puternice și construiește comunități durabile, de încredere. În prezent, în România, peste 4000 de copii și tineri, cu vârste între 7 și 24 de ani, din toată țara beneficiază de aceste program complex de formare și dezvoltare, cu sprijinul celor 1500 de voluntari adulți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*