Centrele Comunitare de Servicii Integrate Ciucurova și Hamcearca din județul Tulcea vor fi lansate joi, 10 iunie

Localitatea Ciucurova. FOTO Catalin Schipor

Joi, 10 iunie, se vor lansa două Centre Comunitar de Servicii Integrate în județul Tulcea, respectiv în comunele Ciucurova și Hamcearca. Centrele sunt puse în funcțiune în cadrul proiectului „CCSI – Model de intervenție în procesul de incluziune și abilitare a romilor”, un proiect derulat de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN, împreună cu Institutul pentru Politici Publice (IPP), ActiveWatch, Primăria Comunei Polovragi (județul Gorj), Primăria Comunei Hamcearca și Primăria Comunei Ciucurova (județul Tulcea).

În cadrul centrelor se vor desfășura:

  • Servicii medicale primare (consultații primare, realizarea unor campanii de screening pentru factori de risc sau afecțiuni cu frecvență mare de apariție);
  • Urmărirea și înscrierea atât a femeilor gravide, cât și a nou – născuților pe listele medicilor de familie;
  • Activități de informare, consiliere și mediere pe piața forței de muncă,
  • Asistență juridică pentru obținerea actelor de identitate și pentru clarificarea situației locative;
  • Asistență în vederea stimulării/prevenirii abandonului școlar și creșterea accesului la educație.

Evenimentele fac parte din proiectul “CCSI – Model de intervenție în procesul de incluziune și abilitare a romilor” (www.servicii-integrate.ro). Obiectivul general al proiectului este reducerea disparităților economice și sociale în rândul populației de etnie roma din localitățile vizate în proiect – Ciucurova (Tulcea), Hamcearca (Tulcea) și Polovragi (Gorj) – prin implicarea societății civile și a autorităților locale și regionale, astfel contribuind activ la creșterea incluziunii și abilitării romilor în conformitate cu principiile comune privind incluziunea romilor și creșterea coeziunii economice și sociale la nivel local.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 793.557 euro oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului de Dezvoltare Locală, iar perioada de implementare este de 24 luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*