Centre de zi și locuințe protejate la Jurilovca și Baia

Comuna Jurilovca. FOTO Adrian Boioglu

Consilierii județeni tulceni au aprobat în cursul lunii trecute două proiecte de hotărâre referitoare la deschiderea unor centre de zi cu locuințe protejate în două localități din mediul rural din județul Tulcea, investiții finanțate din fonduri europene.

Este vorba despre proiectele privind asigurarea de „Servicii sociale integrate prin dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități si crearea centrului de zi Jurilovca cu patru locuințe protejate“, respectiv „Servicii sociale integrate prin dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități si crearea centrului de zi Baia cu patru locuințe protejate”.

Conform documentelor anexate proiectului de hotărâre, în Centrul Dumbrava Babadag se află în prezent un număr de 112 persoane, din care 66 de persoane au o abilitate ridicată sau cu potențial de a-si dezvolta abilitați de viață (semi)independentă. Propunerea de restructurare implică diminuarea capacitații centrului de la 112 beneficiari la 46 beneficiari și înființarea de locuințe protejate cu o capacitate cuprinsă între 8 – 10 beneficiari.

Crearea de noi servicii sociale precum centrele de zi și locuințele protejate în care se derulează activități de pregătire pentru viață independentă, activități de abilitare și reabilitare, consiliere vocațională, terapie ocupațională, sprijin în vederea integrării pe piața muncii, activități de socializare atât pentru persoanele cu dizabilități dezinstituționalizate, cât și pentru cele din comunitate va duce la îmbunătățirea rezultatelor sociale, spun specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*