Cele patru victime rezultate în urma accidentul naval de pe Brațul Chilia, transportate la spital

Accident naval pe Brațul Chilia

Cele patru victime rezultate în urma accidentului naval de pe brațul Chilia au fost transportate la spital, fiind conștiente.

Potrivit ISU Tulcea, în jurul orei 18:00, în această seară, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta județului Tulcea au fost alertat despre faptul că în apropiere de Ferma Tatanir, de pe Brațul Chilia avut loc un accident naval în căruia fost implicată o ambulanță navală privată, la bordul căreia se aflau trei adulți și un minor.

Către locul evenimentului, mai multe forțe de intervenție și prim ajutor (o ambarcațiune de căutare salvare din Cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu echipaj complet, o ambulanță navală din partea Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea și două elicoptere SMURD din Galați respectiv Constanța, echipaje din cadrul IPJ și Poliția de Frontieră), au fost direcționate pentru a acorda asistență medicală și sprijin.

“La scurt timp de la primirea apelului, un echipaj al Poliției de Frontieră a ajuns la locul accidentul și a asigurat măsuri de prim-ajutor și asistentă persoanelor implicate in evenimentul naval.

Primele echipaje medicale ajuns la fața locului, au evaluat victimele, un bărbat – conducător al ambarcațiunii cu diverse traumatisme, asistenta medicală care prezenta mai multe traumatisme dar și fracturi, iar minorul și mama acestuia în stare bună, cu traumatisme minore. Toate cele patru victime erau conștiente și cooperante.

În urma evaluării medicale la fața locului și acordarea primului ajutor, asistenta medicală a fost preluată de elicopterul SMURD venit de la Galați, iar conducătorul ambarcațiunii, minorul și mama acestuia au fost preluați de ambarcațiunea medicală a Serviciului de Ambulanță Județean urmând a fi transportați la unitate spitalicească din municipiul Tulcea.

Ambarcațiunea navală se deplasa cu pacientul minor și mama acestuia la Spitalul Județean Tulcea” – ISU Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*