Cei mai buni sportivi tulceni și antrenorii lor, premiați de Consiliul Județean Tulcea

Sportivul tulcean Cătălin Chirilă, component al Lotului Național Olimpic de Canoe. FOTO: CJ Tulcea

Consilierii județeni tulceni vor supune aprobării, în ședința ordinară din această lună, proiectul de hotărâre privind premierea sportivilor tulceni care au obținut performanțe deosebite la competițiile sportive naționale și internaționale oficiale și a antrenorilor principali care au contribuit la realizarea acestor performanțe, în anul 2022. În total, 62 de sportivi și 17 antrenori vor fi premiați în cadrul acestui eveniment organizat în premieră de Consiliul Județean Tulcea.

Prin acest proiect, se propune premierea sportivilor tulceni care au obținut performanțe deosebite la competițiile sportive naționale și internaționale oficiale și a antrenorilor principali care au contribuit la realizarea acestor performanțe, în anul 2022 precum şi alocarea, din bugetul local al județului Tulcea, a sumei totale aferente premierii acestora.

Amintim faptul că județul Tulcea este recunoscut la nivel mondial pentru sportivii de renume născuți pe meleaguri tulcene, precum Ivan Patzaichin, Toma Aurel, Nelu Stănescu, Elena Fidatov și mulți alții care au devenit, de-a lungul anilor, adevărați ambasadori ai României. În urma acestor mari nume ale sportului si inspirați de aceștia, au venit tineri foarte talentați precum Cătălin Chirilă sau Amalia Niță, pasionați de sport, care au dovedit, în ultimii ani, că județul Tulcea încă echivalează cu ideea de performanță în sport.

Numai în acest an, sportivul tulcean Cătălin Chirilă, component al Lotului Național Olimpic de Canoe, a urcat pe podium la competiții europene și mondiale, obținând medalia de aur la Campionatul mondial de la Halifax, Canada și medalia de aur la Campionatul european de la Munchen, Germania.

Performanța acestor sportivi trebuie recunoscută şi recompensată de instituțiile administrației publice locale iar Consiliul Județean Tulcea are posibilitatea de a acorda, în conformitate cu prevederile bugetare, o serie de premii care să răsplătească eforturile depuse de tinerii sportivi și să recunoască rezultatele deosebite obținute de aceștia în cadrul competițiilor naționale sau internaționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*