Cazurile de pacienți confirmați pozitiv Covid-19 în județul Tulcea vor fi împărțite între mai multe unități sanitare din Dobrogea, în funcție de specificul pacienților

Ministerul Sănătății a stabilit prin Ordinul 533 din 29 martie, „Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus Covid-19“. Este vorba de lista spitalelor suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS Cov-2, precum și de ceea ce se întâmplă cu pacienții care nu pot fi amânați – cazurile grave, cele de dializă și cele a gravidelor. 

Pentru județul Tulcea s-a stabilit că Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Tulcea devine Spital suport pacienți Covid-19 pozitiv, iar cazurile de maternitate Covid-19 pozitiv sunt direcționate către Spitalul Municipal Medgidia. Pacienții ce necesită dializă și sunt confirmați Covid-19 pozitiv sunt transportați la Centrul de dializă Tulcea al SC Fresenius Nephrocare România SRL, iar la Spitalul Județean Constanța vor fi transferate cazurile grave și critice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*