Cărți vechi de rugăciuni expuse la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea

Cărți vechi de rugăciuni expuse la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea

Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea a găzduit marți, 24 mai, vernisajul expoziției – Cărțile de rugăciuni – abecedare ale credinței și pâine pentru suflet. Expoziția este organizată în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco – Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea și este dedicată anului 2022 declarat în Biserica Ortodoxă Română ca fiind – Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

Expoziția cuprinde aproape 80 de cărți de rugăciuni, tipărite începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea și până în prezent și este organizată pe trei secțiuni:

  1. Carte de rugăciuni tipărită în perioada (1890 – 1945)
  2. Carte de rugăciuni tipărită în perioada (1945 -1989)
  3. Carte de rugăciuni în limba străină, pentru diferite comunități religioase și religii. (limba engleză, franceză, germană, maghiară, greacă, armeană, bulgară, rusă, turcă, ebraică, rromani, armână etc)

Cadrul expozițional este îmbogățit cu obiecte de cult și accesorii folosite în actul rugăciunii și al devoțiunii religioase, precum și cu fotografii sugestive care fac trimitere atât la rugăciunile pentru viața de aici, cât și centru viața de dincolo.

Un moment special l-a constituit prezența corului Seminarului Teologic din Tulcea care a interpretat un buchet de cântări pascale.

La evenimentul de marți, alături de Preasfințitul Părinte Visarion, s-au aflat preoți, personalități ale vieții culturale tulcene, elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian”, precum și credincioși.

Expoziția va fi deschisă pe parcursul întregului an și face parte din programul activităților culturale pe care Episcopia Tulcii le organizează cu prilejul Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*