Caravana SMURD ajunge, mâine, din nou la Tulcea

Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență și Caravana  educativă SMURD „Fii pregătit!” vor ajunge din nou la Tulcea marți, 16 august. Cele două centre de informare vor fi amplasate în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea și vor putea fi vizitate între orele 10,00 -18.00.

Vor fi organizate activități specifice de pregătire a populației în domeniul acordării primului ajutor medical dar și activități privind modul de comportare în orice situație de urgență. Cetățenii, copii și adulți sunt așteptați la Caravana „Fii pregătit!” unde vor afla direct de la paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, care sunt manevrele ce trebuie aplicate pentru acordarea primului ajutor medical până la sosirea echipajelor specializate și vor avea posibilitatea de a exersa ei înșiși aceste manevre.

Centrul mobil este construit special pe structura unui tir și este dotat cu simulatoare și dispozitive portabile menite să asigure instruirea eficientă a cetățenilor. Participanții pot urmări filmulețe realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență  ce vor include prezentarea principalelor dezastre cum ar fi incendiile, inundațiile și cutremurele dar și modul în care populația se poate proteja pentru a le putea face față.

Tulcenii sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a învăța lucruri noi și utile legate de modul de comportare în situații limită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*