Caravana Metropolis – cinema în aer liber ajunge pentru prima dată la Tulcea, între 5 – 10 iulie

Caravana Metropolis 2022_Succes de public

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis- cinema în aer liber aduce anul acesta, pentru prima dată la Tulcea, șase dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase și patru ateliere de creație. Acestea vor putea fi urmărite între 5 și 10 iulie, de la ora 21:30, în spațiul de proiecție amenajat în Piața Civică. Intrarea la proiecții este liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe https://www.cinemainaerliber.ro și pe Facebook.

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 metri pătrați, Caravana Metropolis- cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran șase filme noi în Selecția oficială – program care în fiecare an reunește cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalurile de la Cannes și Veneția, Globurile de Aur, BAFTA, European Film Awards și chiar la Oscaruri.

Programul de la Tulcea este:

  • Marți, 5 iulie – Succes de public (Franța, r. Emmanuel Courcol, câștigător al Premiului pentru Comedia Europeană a anului 2020 la European Film Awards. Detalii: AP12, 105 minute, comedie, dramă).

Sinopsis: Etienne, un actor adesea șomer, dar cu o personalitate carismatică, înființează un atelier de teatru în pușcărie, unde aduce laolaltă un grup de deținuți pentru a pune în scenă faimoasa piesă „Așteptându-l pe Godot”. Repetițiile merg bine, umorul natural al trupei cucerește publicul și totul pare a fi un mare succes. Până în ziua în care urmează să dea lovitura la marea premieră de la Paris. Inspirat din fapte reale.

Trailer: https://youtu.be/iIen90RYl-A

  • Miercuri, 6 iulie – Un erou (Iran, Franța, r. Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2021, nominalizat în 2022 la Globurile de Aur. Detalii: AP12, 127 minute, dramă, thriller).

Sinopsis: Un erou/A Hero, noul film al cineastului Asghar Farhadi, spune povestea lui Rahim, un datornic care încearcă din răsputeri să facă bine. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul returnării unei părți din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecințele?

Caravana Metropolis 2022_Un erou

Trailer: https://youtu.be/CSw533cUIe4

  • Joi, 7 iulie – Mame paralele (Spania, r. Pedro Almodóvar, nominalizat la Premiile Oscar, Cesar, Goya, BAFTA și la Globurile de Aur în 2022 și câștigător la Festivalul de Film de la Veneția în 2021. Detalii: AP12, 120 minute, dramă).

Sinopsis: Janis (Penélope Cruz) și Ana (Milena Smit), două femei singure, care au rămas gravide accidental, se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis, o femeie la vârsta a doua, nu regretă și se simte împlinită. Ana, în schimb, adolescentă, este speriată și traumatizată. Puținele cuvinte pe care cele două femei le schimbă de-a lungul orelor de așteptare creează între ele o legătură strânsă, pe care destinul o va complica, iar viețile lor se vor schimba iremediabil.

Caravana Metropolis 2022_Mame paralele

Trailer: https://youtu.be/ldN6an11u_w

  • Vineri, 8 iulie – Unde este Anne Frank? (Belgia, r. Ari Folman, nominalizat la European Film Awards în 2021. Detalii: AG, 99 minute, animație, istoric).

Sinopsis: Filmul urmărește călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. O adolescentă bătăioasă, Kitty se trezește, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde pornește în căutarea ei, simțind că este în viață undeva în Europa de astăzi. Pe cât de mult o șochează lumea modernă, pe-atât este Kitty de încântată de contactul cu moștenirea lăsată de Anne.

Caravana Metropolis 2022_Unde este Anne Frank

Trailer: https://youtu.be/ODgTWzpoX9c

  • Sâmbătă, 9 iulie – Metronom (România, Franța, r: Alexandru Belc, nominalizat în 2022 la Festivalul de Film de la Cannes. Detalii: AP12, 93 minute, dramă).

Sinopsis: România, toamna anului 1972. Ana, o adolescentă de 17 ani, află că iubitul ei va fugi definitiv din țară în câteva zile. Cei doi îndrăgostiți decid să-și petreacă ultimele zile împreună. Proiecția va fi urmată de un Q&A cu regizorul Alexandru Belc și actorul Șerban Lazarovici.

Caravana Metropolis 2022_Metronom

Trailer: https://youtu.be/0F-AVRuzTAI

  • Duminică, 10 iulie – Anii noștri de glorie (Italia, r: Gabriele Muccino. Detalii: AP12, 129 minute, dramă).

Sinopsis: Italia, 1980. Trei adolescenţi idealişti, Paolo, Giulio şi Riccardo, sunt nedespărţiţi şi împart totul frăţeşte. Între ei îşi face loc Gemma, iubita lui Paolo, care devine o constantă a vieţii lor. Dar timpul trece, iar viaţa îi desparte pe măsură ce fiecare îşi urmează propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regăsi şi se vor pierde în repetate rânduri, fiecare confruntându-se cu propriile speranţe, deziluzii, succese şi eşecuri şi mai ales cu trecerea timpului.

Caravana Metropolis 2022_Anii noștri de glorie

Trailer: https://youtu.be/Rz4Jp8gcyDQ

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor.

„Caravana Metropolis – cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas. Proiect co-finanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea, acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Tulcea. Co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, TLNews fiind unul dintre parteneri.

Detalii despre filme și programul complet pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Facebook: https://www.facebook.com/events/3409638249264512/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*