„Caravana filmului românesc” se va afla la Isaccea, în perioada 16 – 18 septembrie

„Caravana filmului românesc”. FOTO Pixabay

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” ajunge, pentru prima dată, la Isaccea în perioada 16 – 18 septembrie. Proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură „Paul Barbăneagră”, accesul publicului fiind gratuit, în limita locurilor disponibile.

Programul propus este unul variat și se adresează tuturor gusturilor și tuturor categoriilor de vârstă. În cele trei zile de proiecții vom prezenta dimineața de la ora 10.00  filme dedicate copiilor, iar serile, de la ora 18.00 și de la ora 20.00, cinefilii de toate vârstele sunt invitați să vizioneze unele dintre cele mai apreciate filme românești.

Vineri, 16 septembrie, de la ora 10.00, micuții spectatori vor putea afla cine reuşeşte să pună mâna pe punguţa cu doi bani, Bătrânul sau  Zâna, în fantezia muzicală semnată de Ion Popescu-Gopo – „Rămășagul”. Iar părinții și bunicii se vor amuza revăzându-i pe Angela Similea, Florin Piersic sau Ion Lucian. De la ora 18.00 spectatorii sunt invitati la „Cuibul de viespi”. Bârfa, invidia și conflictul sunt la ordinea zilei în familia Duduleanu. Nici moartea nu îi amuțește. Iar pelicula semnată de Horea Popescu redă pregnant atmosfera acestei feroce comedii de moravuri. Un insectar de familie, ce oferă roluri generoase marilor actori ai anilor ’80, într-un film care au facut să râdă mai multe generații de spectatori. La ora 20.00 este programat Octav”, cel mai vizionat film în cinematografele din România, în anul 2017. „Octav vorbește despre nostalgia amintirilor, personajul principal călătorind în trecutul său miraculos, spre a se bucura de el. “Timpul zboară atât de repede! Trebuie să preţuim fiecare moment!”, spune Octav. Doi titani ai scenei şi ai ecranului românesc, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, aduc forţa lor expresivă excepţională, acestei călătorii în sine şi în timpul propriei vieţi.

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 10.00, „Veronica” îi aşteaptă pe copii. Care, dacă doresc, îşi pot aduce şi părinții, şi bunicii. Că doar ei ştiu bine că nu-s mulți copii pe lume care să dea altora, de bunăvoie, traista. Mai ales dacă-i fermecată! Ca cea a fetiței Veronica. Dar şi când o pierde, străbate lumea, chiar şi pădurea fermecată, ca să o găsească! Un film care i-a făcut să viseze pe copii, de când l-a filmat Elisabeta Bostan şi până azi.

„Titanic Vals” va începe la ora 18.00, iar spectatorii se vor distra privind aventurile unui biet funcționar de bun simț, victimă a femeilor autoritare din familia sa, care îl vor politician. Omul cere electoratului să nu-l voteze. Dar, cum onestitatea e pasăre rară în politică, votanții sunt fermecați de un candidat care nu minte, aşa că îl aleg, în ciuda dorinței sale. Iar când candidatul inocent e marele şi inegalabilul Grigore Vasiliu-Birlic, e şi publicul sigur că partida de comedie e câştigată.  Seara, de la ora 20.00, publicul se va putea întâlni cu inegalabilii Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu și Jean Constantin și vor putea urmări aventurile acestora în „Brigada diverse la munte și la mare” (regia: Mircea Drăgan).

Programul proiecțiilor continuă cu Lizuca, fetiţa deşteaptă şi căţelul ei jucăuş, din filmul dedicat copiilor cuminţi: „Dumbrava minunată”. Aflaţi cum reuşeşte să scape fetiţa de şase ani, de răutăţile mamei sale vitrege, care vrea să pună mâna pe pădurea ei (fermecată), venind la proiecţia de duminică, 18 septembrie, ora 10.00.

De la ora 18.00, spectatorii sunt invitați să urmărească povestea din pelicula „Declarație de dragoste” (regizat de Nicolae Corjos) care este, poate, cea mai iubită poveste de dragoste din anii `80. În afară de cele două personaje principale, cei doi îndrăgostiți care au făcut să vibreze inimile multor tineri (Alexandru / Adrian Păduraru și Ioana / Teodora Mareș), memorabile pentru generații întregi au rămas prestațiile Tamarei Buciuceanu Botez (savuroasa profesoară Isoscel) și Ion Caramitru, în rolul înțeleptului diriginte poreclit Socrate.

În ultima seară a „Caravanei filmului românesc”, de la ora 20.00, spectatorii din Isaccea se vor amuza urmărindu-i pe marii actori români de teatru și film Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru și Ovidiu Schumacher care demarează celebra partidă de pescuit „Operațiunea monstrul” (regia Manole Marcus).

Accesul publicului este gratuit la toate proiecțiile, în limita locurilor disponibile la Casa de Cultură „Paul Barbăneagră” Isaccea.

Programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale la

Isaccea este următorul:

Vineri, 16 septembrie, ora 10.00: RĂMĂȘAGUL

Scenariul și regia: Ion Popescu – Gopo;

Cu: Draga Olteanu-Matei, Angela Similea, Florin Piersic, Ion Lucian

Vineri, 16 septembrie, ora 18.00: CUIBUL DE VIESPI

Scenariul și regia: Horea Popescu

Cu: Tamara Buciuceanu, Coca Andronescu, Gheorghe Dinică, Ileana Stana Ionescu

Vineri, 16 septembrie, ora 20.00: OCTAV

Regia: Serge Ioan Celibidachi; Scenariul: Serge Ioan Celibidachi, James Olivier;

Cu: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Eric Aradits, Alessia Tofan

Sâmbătă, 17 septembrie, ora 10.00: VERONICA

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate, Elisabeta Bostan;

Cu: Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru, Lulu Mihăescu, Vasilica Tastaman

Sâmbătă, 17 septembrie, ora 18.00: TITANIC VALS

Regia: Paul Călinescu; Scenariul: Tudor Mușatescu, Paul Călinescu;

Cu: Grigore Vasiliu-Birlic, Silvia Fulda, Kity Gheorghiu Muşatescu, Tamara Buciuceanu

Sâmbătă, 17 septembrie, ora 20.00: B.D.  LA MUNTE ŞI LA MARE

Regia: Mircea Drăgan; Scenariul: Nicolae Ţic, Mircea Drăgan;

Cu: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin

Duminică, 18 septembrie, ora 10.00: DUMBRAVA MINUNATĂ

Regia: Gheorghe Naghi; Scenariul: Draga Olteanu Matei;

Cu: Ernest Maftei, Diana Muscă, Elena Drăgoi, Draga Olteanu Matei, Florina Cercel

Duminică, 18 septembrie, ora 18.00: DECLARAȚIE DE DRAGOSTE

Regia: Nicolae Corjos; Scenariul: George Șovu;

Cu: Teodora Mareș, Adrian Păduraru, Tamara Buciuceanu, Dorel Vişan, Ion Caramitru

Duminică, 18 septembrie, ora 20.00: OPERAȚIUNEA MONSTRUL

Regia: Manole Marcus; Scenariul: Titus Popovici;

Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru, Ovidiu Schumacher

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*