„Caravana filmului românesc” – o săptămână-eveniment la Tulcea

„Caravana filmului românesc”. FOTO Pixabay

Și în acest an, „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” se va afla la Tulcea, la Scena din Piața Civică, în perioada 16 – 22 iulie, oferind spectatorilor o săptămână bogată în evenimente culturale, cu filme pentru toate vârstele și cu recitaluri de excepție. 

Dorind să evocăm și să comemorăm trecerea prin viață a unor mari artiști români, care ne-au lăsat opere nemuritoare, propunem un program care sperăm că va fi pe gustul tuturor și că spectatorii tulceni vor accepta invitația de a petrece seri minunate alături de noi.

Împlinindu-se 50 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra și 80 de ani de la nașterea poetului Adrian Păunescu, deschidem seria evenimentelor duminică, 16 iulie, de la ora 20.00, cu o seară dedicată fenomenului cultural „Cenaclul Flacăra”, împreună cu Andrei Păunescu și invitații săi. După recitalul susținut de aceștia, urmează proiecția filmului „Cenaclul Flacăra – Te salut, generație-n blugi!”.

În serile următoare invităm publicul de toate vârstele să urmărească atât filme dedicate copiilor, cum ar fi „De ce are vulpea coadă?”, regia Cornel Diaconu sau „Povestea dragostei” – filmul realizat de Ion Popescu Gopo de la a cărei naștere se împlinesc 100 de ani, dar și filme cu tentă dramatică sau parodică, cum ar fi „Iubire elenă” al regizorului Geo Saizescu, „Poker”, în regia lui Sergiu Nicolaescu sau „Nunți, botezuri, înmormântări”, recentul succes al regizorului  Alexandru Lustig.

Un al eveniment major al finalului de săptămână îl va reprezenta seara de vineri, 21 iulie, petrecută cu polivalentul artist Horațiu Mălăele, care, începând de la ora 20.00 va susţine recitalul „Sunt un orb” urmat de proiecția filmului „Funeralii fericite”, al cărui regizor și interpret principal este.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Tulcea, iar accesul publicului este liber.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*