Caravana campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!“ a ajuns la Tulcea

Caravana „Informare acasă! Siguranță în lume!“, la Tulcea

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, reprezentat la Tulcea de subsecretarul de stat Victor Ionescu, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, au prezentat elevilor tulceni din clasele finale de liceu, tema caravanei „Informare acasă! Siguranță în lume!“ 

Scopul acestei caravane la nivel național este de a realiza o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.
După cum au amintit chiar organizatorii acestei campanii, indiferent că sunt elevi, studenţi sau adulţi angajaţi sau în căutarea unui loc de muncă, românii au libertatea de a se deplasa oriunde în lume, în funcţie de preferinţe, nevoi, oportunităţi, abilităţi sau calificare. Migraţia pentru studii sau pentru muncă a generat o serie de nevoi noi, la care statul este obligat să răspundă şi trebuie să o facă cu eficienţă şi cu atenţie în beneficiul cetăţenilor săi.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*