Campanii de sterilizări gratuite pentru câini și pisici în localitățile Topolog și Greci județul Tulcea

Campanii de sterilizări gratuite pentru câini și pisici în localitățile Topolog și Greci județul Tulcea

Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul primăriilor Topolog și Greci, va desfășura, în următoarele două săptămâni, campanii de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună din cele două localități.

„Astăzi începem campania din Topolog, unde clinica noastră mobilă va fi prezentă până vineri, iar săptămâna viitoare, echipa noastră va fi în Greci. Am răspuns solicitării locuitorilor și a autorităților locale, care au înțeles impactul pozitiv, eficient, durabil pe care sterilizarea în masă a animalelor de rasă comună îl are asupra comunității lor. Numărul animalelor fără stăpân este redus considerabil, la fel și riscul bolilor la care acestea sunt expuse, sau a problemelor de comportament pe care le pot manifesta. Ne bucurăm să constatăm responsabilizarea și implicarea societății civile în adoptarea celor mai umane și mai sustenabile măsuri de prevenție a înmulțirii necontrolate și a suferinței acestor animale”, a precizat președintele Animal Society, Anca Tomescu.

Campaniile se adresează doar câinilor și pisicilor de rasă comună din Topolog și Greci, iar cei interesați sunt rugați să se programeze, printr-un apel la numărul de telefon 0754/208.630, de luni până vineri, între 10.00 și 14.00.

Sterilizarea în masă reprezintă singura abordare responsabilă, umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se poate amenda cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*