Bunuri contrafăcute, de peste 6,5 milioane de lei, descoperite de polițiștii de frontieră din Isaccea

Bunuri contrafăcute, de peste 6,5 milioane de lei, descoperite de polițiștii de frontieră din Isaccea. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au descoperit, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 6.600.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu vineri, 04 august, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În fapt, în data de 28 iulie, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea a efectuat controlul fizic unui număr de două camioane, încărcate cu marfă, care veneau din Turcia și aveau ca destinatar o societate comercială din Ucraina. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul celor două camioane se aflau aproximativ 6.482 de articole vestimentare, 714 genți de lux și 399 de perechi de pantofi sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.600.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*