Buna Vestire în cetatea Tulcei – orașul de la porțile Deltei Dunării

Catedrala Episcopala Sf. Nicolae Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Catedrala Episcopala Sf. Nicolae Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În Episcopia Tulcii, marele praznic împărătesc al Buneivestiri din anul 2018 s-a concentrat în jurul evenimentelor petrecute la biserica Buna Vestire din municipiul Tulcea, devenită în urmă cu zece ani paraclis episcopal.

În ajunul sărbătorii, sâmbătă 24 martie, la orele amiezii Preasfințitul Părinte Visarion împreună cu preoții de la biserica Buna Vestire, au efectuat deja îndătinata vizită filantropică la azilul de bătrâni ,,Sf. Nectarie” unde a săvârșit o slujbă de binecuvântare, rostind cuvânt de învățătură și mângâiere creștină și împărțind tuturor asistaților de aici pachete sociale.

La ora 18.00 în aceeași zi, Preasfinția Sa împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat slujba Vecerniei cu Litie și a rostit cuvânt de învățătură în fața numeroșilor credincioși veniți din parohiile tulcene.

Însăşi slujba praznicului, a fost oficiată la paraclisul episcopal Buna Vestire, începând cu ora 9,30 de către Preasfințitul Visarion căruia i s-au alăturat numeroși ieromonahi, preoți și diaconi din eparhie. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de către corul ,,Armonia” din Constanța.

La hram au luat parte numeroși creștini, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi membrii ai comunităţii elene din Tulcea, precum și oasepeți din țară.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către P.S. Visarion care a vorbit credincioșilor despre semnificația praznicului Buneivestiri și despre importanța Maicii Domnului în viața creștină, la slujbă participând și împărtășindu-se cu Sfintele Taine credincioși adulți și tineri.

La final s-au oficiat atât slujbe de sănătate, cât și parastas pentru ctitorii bisericii adormiți în Domnul, după care au fost împărțite și pachete cu alimente celor prezenți.

Pe lângă semnificaţia liturgică generală a sărbătorii, Buna Vestire are pentru Tulcea şi o conotaţie aparte, anume aceea că anul acesta s-au împlinit 10 ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Visarion ca episcop al Tulcii.

La final s-au transmis mesaje de felicitare din partea reprezentanților autorităților locale și a altor instituții de cultură din municipiu Tulcea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*