Braconaj piscicol în perioada de prohibiție, descoperit de polițiștii de frontieră tulceni

Pește pescuit în perioada de prohibiție. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră tulceni au descoperit pe Lacul Merheiul Mare din Complexul lagunar Matița-Merhei unelte de pescuit care conțineau captură, folosite de cei ce ignoră perioada de prohibiție.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, joi, 20 mai, în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe Lacul Merheiul Mare din Complexul lagunar Matița-Merhei, au descoperit în apă o înșiruire de plase de pescuit din fir textil și monofilament. Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracțională, în jurul orei 06.00 s-a procedat la scoaterea plaselor din apă, ocazie cu care s-a constatat că exista captură de pește în acestea.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a plaselor de pescuit este de 730 de metri, cu captură de pește în cantitate de 30 de kilograme pește din speciile crap și caras, a fost predată unei societăți de profil.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*