Braconaj piscicol cu plase monofilament, pe Lacul Razelm, descoperit de polițiștii de frontieră tulceni

100 de kilograme de pește, fără documente legale, confiscate în apropierea lacului Razelm FOTO Garda de Coastă
Braconaj piscicol cu plase monofilament, pe Lacul Razelm, descoperit de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră tulceni au descoperit doi bărbați, într-o ambarcațiune, care aveau asupra lor plase monofilament cu captură de peste 100 de kilograme pește, fără a deține documente legale în acest sens.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, acționând în baza informațiilor deținute împreună cu un reprezentant al Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării, au oprit pentru control o ambarcațiune pe Lacul Razelm, în apropiere de localitatea Iazurile, în care se aflau doi bărbați, în vârsta de 32 de ani, respectiv 34 de ani, ambii cu domiciliul în județul Tulcea.

În urma controlului ambarcațiunii și a documentelor deținute, polițiștii de frontieră au descoperit plase tip monofilament în lungime totală de 720 de metri, cu captură de pește proaspăt 116 kilograme din speciile caras, crap și plătică, iar persoana care conducea ambarcațiunea nu a putut prezenta documente care să ateste dreptul acesteia de a conduce o ambarcație. Cei doi au declarat că au folosit plasele monofilament pentru a pescui pe Lacul Razelm, iar peștele era destinat comercializării.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unor societăți comerciale de profil, conform procedurile legale, iar polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament precum și pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*