Bibaniada de fete: A treia ediție a concursului feminin de pescuit la biban în echipă are loc la Mila 23

Mila 23 găzduiește prima competiție de acest gen din România, îmbinând tradițiile locale cu turismul bazat pe pescuitul de agrement. FOTO AMDTDD

În Delta Dunării, satul Mila 23 se pregătește să găzduiască a treia ediție a Bibaniadei de fete, un eveniment remarcabil inspirat de tradițiile locale. Sâmbătă, pe data de 24 iunie, femeile din toată țara sunt invitate să se alăture competiției de pescuit la biban în echipă, care promovează tradiția pescuitului de biban din satul Mila 23.

Organizată de Asociația Delta Plan Mila 23, competiția de pescuit reprezintă o oportunitate de a îmbina turismul bazat pe pescuitul de agrement cu gastronomia locală, folclorul și tradițiile specifice zonei. Evenimentul își propune să ofere o experiență autentică participanților și publicului prezent.

După încheierea concursului de pescuit, vor avea loc diverse activități în cadrul unui festival gastronomic. Capturile de biban vor fi transformate într-o demonstrație culinară, în care se vor găti saramuri și alte delicatese pescărești, ce vor putea fi degustate de către toți cei prezenți la eveniment.

Pe lângă competiția și festivalul gastronomic, Bibaniada de fete va oferi și un program artistic bogat. Artiști de renume precum Radu Captari, corul Sinicka din Mila 23, Ansamblul Dobrogeanca din Sulina, formația Zagăn și Alexandra Listrat la garmoșcă din Tulcea vor susține recitaluri de muzică tradițională și vor prezenta dansuri specifice lipovenești și ucrainene.

Evenimentul va fi completat de activități educative pentru copii și de un târg de produse locale, care vor pune în valoare bogăția culturală și tradițiile micilor comunități din Delta Dunării.

“Invităm pescărițe din toată țara să ni se alăture și să facem echipă! Această idee a pornit din dorința noastră de a promova tradițiile micilor comunități din Delta Dunării, pentru ca cei care ne vizitează să vadă că aici găsesc nu doar o bogăție de resurse naturale, ci și un patrimoniu cultural foarte divers”, a declarat Lucica Buhaev, reprezentant al Asociației Delta Plan Mila 23.

Program:

24 iunie – Căminul Cultural – Mila 23

  • 06.00 Adunarea participantelor la Cămin Cultural din Mila 23; formarea echipelor/ instructaj/ îmbarcare
  • 06.30 Plecarea spre canalul Ligheanca (locul de pescuit)
  • 07.00 START concurs de pescuit
  • 11.30 STOP concurs de pescuit/ retur către Mila 23
  • 12.00 Cântărirea capturilor (Mila 23)
  • 12.30 Festival gastronomic (demonstrație de gătit saramură de biban și degustare) și târg de produse deltaice/ artizanale
  • 13.30 – 17.00 Program artistic
  • 17.00 Festivitatea de premiere
  • 17.30 – 21.00 Party (DJ)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*