Bărbat prins în flagrant de polițiștii de frontieră tulceni cu zeci de kilograme de pește capturate ilegal

Bărbat prins în flagrant de polițiștii de frontieră tulceni cu zeci de kilograme de pește capturate ilegal

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat pe lacul Merhei din complexul lagunar Matița – Merhei un bărbat în timp ce scotea din apă peste 300 de metri de plase neautorizate, care conțineau câteva zeci de kilograme de pește.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Chilia, aflați joi, 09 septembrie, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu în zona lacului Merhei, au descoperit în apă o înșiruire de plase de pescuit de tip setcă, fir textil. Întrucât în zona nu se aflau persoane sau ambarcațiuni, polițiștii de frontieră au supravegheat zona, iar în jurul orei 06.00 și-a făcut apariția un bărbat, cu o ambarcațiune, care a început sa scoată plasele din apa.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestuia și în urma verificărilor s-a stabilit că erau 30 de kilograme de pește capturate, din specia crap, care au fost predate unei societăți de profil.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “pescuitul cu unelte/scule neautorizate”, iar plasele, ambarcațiunea si motorul aferent, au fost ridicate în vederea continuării cercetarilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*