Bani europeni pentru servicii informatice și pentru digitalizare, în cadrul unui proiect implementat de CJ Tulcea

Conferința de încredere de proiect. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, au participat joi, 23 iunie, la conferința de închidere a proiectului „Soluții administrative moderne – dezvoltarea și implementarea de proceduri și mecanisme simplificate în sprijinul cetățenilor în cadrul Consiliul Județean Tulcea”.

Proiectul a avut o perioadă de implementare de trei ani și o valoare estimată de peste 3 milioane de lei și și-a propus modernizarea mecanismelor si procedurilor administrative la nivelul Consiliului Județean Tulcea, în vederea creșterii capacității instituționale privind planificarea strategică pe termen lung, precum și reducerea birocrației, prin dezvoltarea și implementarea unor sisteme informatice inovative pentru serviciile furnizate către cetățeni.

Cele patru obiective specifice ale acestui proiect se referă la introducerea mecanismului de bugetare participativă, elaborarea Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Tulcea pentru perioada 2021-2027, un instrument esențial, după cum bine se știe, pentru accesarea de fonduri europene pe termen lung, dar și dezvoltarea unor mecanisme de cooperare inter-instituțională, respectiv a unor programe de instruire pentru funcționari din cadrul Consiliului Județean Tulcea.

„Mă bucură faptul că instituția Consiliului Județean Tulcea este permanent preocupată de accesarea de fonduri europene pentru modernizare și pentru creșterea calității actului administrativ, în beneficiul direct al cetățenilor județului nostru.            Este un motiv de mândrie pentru toți cei din această instituție, de la conducere și până la fiecare specialist din cadrul aparatului de specialitate al Executivului județean, că județul Tulcea este lider în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare“, a transmis, în deschiderea evenimentului, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a vorbit aplicat despre mecanismul de bugetare participativă implementat pentru prima dată la nivelul Județului Tulcea.

„Aș insista puțin aspra unui mecanism deosebit de important pe care am reușit să îl implementăm (în premieră pentru Consiliul Județean Tulcea), și anume mecanismul de bugetare participativă. Toți cei interesați pot accesa portalul Bugetare Participativă accesibil din site-ul Consiliului Județean Tulcea pentru a veni cu idei de proiecte pe care noi să le implementăm, cu surse proprii ale Județului Tulcea. Cred că acest mecanism este modul în care noi, administrația, ne raportăm în plan concret la nevoile cetățenilor și le sprijinim inițiativele, pentru a demonstra, mai clar decât oricând, că administrația publică asigură servicii de interes public, în beneficiul direct al cetățenilor județului Tulcea“, a spus Huleni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*