Bani de la Uniunea Europeană pentru modernizarea Spitalului Județean Tulcea și pentru nave de transport în Delta Dunării

Spitalul Județean Tulcea. FOTO CJ Tulcea

În urma demersurilor făcute de Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării la Comisia Europeană a fost modificat Programul Operaţional Regional 2014-2020, intervenţie care are ca efect posibilitatea finanţării unor investiţii importante pentru comunitate.

La momentul de față studiul de fezabilitate pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea este într-o fază avansată, iar cel mai probabil cererea de finanțare – de peste 48 de milioane de euro, va fi depusă la începutul anului viitor. Astfel Spitalul Județean Tulcea va intra într-un amplu program de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare.

„Se consideră oportună finanțarea acestui pachet de investiţii având în vedere că Delta Dunării este un teritoriu unic care necesită o abordare integrată ținând cont de dimensiunea populației izolate și marginalizate, de gradul mare de vulnerabilitate și accesul limitat la servicii. Concretizarea investiţiilor în modernizarea SJU înseamnă acces la servicii medicale mai bune pentru populaţia din teritoriul ITI şi cu precădere pentru localnicii din Deltă“, au precizat reprezentanții Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Totodată, pe componenta Conectivitate, are undă verde la finanţare achiziționarea de nave ecologice noi de pasageri pentru transport în localităţile izolate ale Deltei.

Organizarea unui sistem de transport public naval local pentru persoane și realizarea de facilități de acostare ar avea un impact semnificativ pentru dezvoltarea regiunii și a calității vieții.

„Pe lângă beneficiile pentru populaţia din localităţile izolate ale Deltei, un sistem de transport public bine organizat va permite şi o creștere durabilă a numărului de turiști care vizitează în număr din ce în ce mai mare această zonă, turismul fiind una din principalele surse de venit pentru o parte a populației Deltei.

Investițiile în transportul pe apă în regiunea Delta Dunării, vor lua în considerare caracterul unic al Deltei Dunării.

Materializarea acestor proiecte răspunde scopului pentru care a fost creată Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării“, au mai transmis reprezentanții Asociației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*