Autospecială de intervenție de capacitate mare, intrată în dotarea parcului auto al ISU Tulcea

Autospecială de intervenție de capacitate mare, intrată în dotarea parcului auto al ISU Tulcea

O autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mare a sosit, în cursul zilei de joi, 9 iunie, la inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea. Aceasta este una din cele două sute de autospeciale care vor completa la nivel național parcul auto al inspectoratului general și sunt achiziționate în cadrul Proiectului Viziune 2020.

Potrivit ISU Tulcea, această autospecială completează flota Detașamentului de Pompieri Tulcea care în acest moment deține cinci autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor, iar aceasta este concepută special pentru misiunile în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Costul unei autospeciale ajunge la aproape 1,7 milioane de lei iar caracteristicile acesteia sunt unele moderne adaptate intervențiilor la care aceasta urmează să ia parte. Poate transporta până la 6 salvatori, are un rezervor de 10 tone de apă și un rezervor spumogen de 400 de litri, poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*