Autoritățile tulcene s-au întrunit în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – se vor impune restricții de tonaj și viteză pe două drumuri importante

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară. FOTO Prefectura Tulcea

La Prefectura Tulcea s-a întrunit în ședința extraordinară Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Tema ședinței sunt restricții de tonaj și de viteză ce se vor impune pe digurile-șosea Măcin – Smârdan și Garvăn – I.C. Brătianu din cauza inundațiilor.

Știre în curs de actualizare

Update:

Autoritățile au decis, având în vedere situația existentă pe fluviul Dunărea, constând în creșteri de debite niveiuri cu depășiri ale cotelor de apărare și luând în considerare atenționarea hidrologică COD PORTOCALIU emisă de Institutul Naţional de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, luarea unor măsuri de prevenire. De asemenea, s-a luat în calcul și solicitarea făcută de Secția Drumuri Naționale și IPJ Tulcea, de a se institui restricții de tonaj pe anumite sectoare de drum naţional.

Drept urmare, începând cu data de 5 aprilie ora 24.00, se institute restricţii de viteză și tonaj pe următoarele sectoare de drum naţional de pe raza judeţului Tulcea:

DN22E – Km 0+000 – km 14+276 – Garvăn – l.C.Brătianu;
– masa totală maximă admisă: 7,5 tone;

DN22E – Km 13+950 – km 14+276 – l.C.Brătianu trecere bac;
– viteză maximă admisă: – 10 km/h;
– oprirea interzisă.

Excepţie fac mijloacele auto de transport persoane, cele care aprovizionează cu alimente, pompierii, poliția, salvarea, poșta, precum și mijloacele auto care execută lucrări de eliminare a pericolului de inundaţii.

Măsura se va menține până la data la care nu va mai există pericolul degradării digului ce face legătura între localitatea l.C.Brătianu și punctul de trecere bac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Autoritățile tulcene au extins restricția de circulație din cauza inundațiilor | Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*