Autoritățile locale vor înființarea la Tulcea a unei clase profesionale cu profil de marinar

Autoritățile locale vor înființarea la Tulcea a unei clase profesionale cu profil de marinar. FOTO: Prefectura Tulcea

La inițiativa prefectului Dan Munteanu a avut loc joi, 13 octombrie, o ședință de lucru cu privire la demersurile necesare pentru înființarea unei clase profesionale cu profil de marinar care să pregătească forță de muncă calificată pentru nevoile din zonă. La ședință au participat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, reprezentanții Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, reprezentanții instituțiilor care au în dotare mijloace de deplasare navală, precum și reprezentanți ai operatorilor privați de transport naval.

„La o primă vedere, poate părea un lucru minor ceea ce încercăm noi să facem aici, însă consider că trebuie să mai privim și spre Deltă, spre Dunăre. Această nevoie de înființare a unei clase de profil marinar există de mai multă vreme și este cunoscut faptul că atât instituțiile, cât și operatorii privați de transport naval se confruntă cu probleme serioase de recrutare a personalului calificat. Consider că este firesc să încercăm să facem tot ce ține de noi pentru a oferi tinerilor o pregătire adaptată la realitățile de astăzi, la necesitățile pieței muncii și la prognozele de dezvoltare locală și națională. Intenția mea este ca pe viitor să aprofundăm această problematică a cererii de pe piața muncii și lipsa personalului calificat și pentru alte domenii de activitate”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

În perioada următoare, Inspectoratul Școlar Județean va demara procedura de înființare a clasei, va stabili numărul de locuri, calificarea, modulele de învățare și va analiza, în primul rând, posibilitatea realizării unei clase pe model de învățământ dual în cadrul Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Tulcea.

„Așadar, după cum ne-au confirmat cei prezenți aici, cererea pentru o astfel de specializare este mare, iar dacă toate lucrurile vor merge bine și ISJ-ul va obține toate acreditările necesare, cel târziu în 2024 se va începe școlarizarea primei clase de elevi pentru această specializare”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu în încheierea întâlnirii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*