Autoritățile locale din Luncavița au reușit să obțină aproape jumătate de milion de euro pentru reabilitarea liceului

Liceului Tehnologic Simion Leonescu va primi investiții de aproape 500.000 euro

Primarul din Luncavița, Ștefan Ilie a anunțat o mare realizare pentru comună: obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea și achiziționarea de dotările necesare „Liceului Tehnologic Simion Leonescu“

„Astăzi am semnat, datorită muncii extraordinare a Echipei de proiecte a Comunei, un nou contract european cu finanțare nerambursabilă pentru ,,Modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Simion Leonescu“, care va avea ca principali beneficiari atât elevii din Luncavița și Rachelu, cât și cei și din zona omogenă, în valoare totală de 495.136 Euro“ a precizat edilul din Luncavița, și el fost dascăl în această unitate de învățământ.

Ștefan Ilie a precizat că în fiecare an se alocă sume importante pentru reparații și mentenanța liceului, acum zece ani realizându-se și reparații capitale. Acum, cua ceste fonduri se va aduce unitatea de învățământ în concordanță cu standardele europene.

„Se vor aduce clasele la standardele actuale. Vor fi bani pentru dotarea laboratoarelor de IT, dar și pentru infrastructură. Spațiile existente vor fi lărgite și se vor construi noi laboratoare, precu, și dotarea acstora cu aparatură și utilaje. În total vor fi patru spații cu clase, laboratoare și un amfiteatru“ a declarat pentru TLnews.ro, primarul Ștefan Ilie.

Laboratoarele vor fi pentru ambele specializări ale liceului – agricultură și tehnologie în agroturism.

În aproximativ o lună de zile se va da startul licitației pentru proiectare, apoi, dacă nu vor fi contestații, luna următoare se va merge mai departe cu licitația pentru execuție. Edilul Ștefan Ilie speră ca la începutul acestei veri se vor demara lucrările pentru această investiție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*