Au fost actualizate scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Tulcea

Peste 500 de elevi din Tulcea vor beneficia de o serie de sesiuni pentru recuperarea decalajelor de învățare

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea, întrunit în ședință extraordinară marți, 4 mai, a aprobat actualizare scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Tulcea începând cu data de 05 mai.

Astfel, la nivelul județului Tulcea 88 de unități școlare vor începe școala în scenariul 1, iar în scenariul 2, 55 de unități școlare.

Potrivit Prefecturii Tulcea, în instituțiile de învățământ din localitățile unde incidența este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori, cursurile se vor desfășura potrivit scenariului 1. Acesta presupune participarea zilnică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ. Se impune respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În instituțiile de învățământ din localități unde incidența cazurilor este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată stare de carantină, cursurile se vor desfășura potrivit scenariului 2.

Acesta presupune:

  • participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
  • participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu;

Hotărârea CJSU poate fi consultată pe site-ul oficial al Instituției Prefectului: https://tl.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/20/2021/05/hot-104-deschidere-scoli.pdf

ANEXA 1: https://tl.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/20/2021/05/ANEXA-1-Scenarii_04.05.2021.pdf

ANEXA 2: https://tl.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/20/2021/05/ANEXA-2-Scenarii_04.05.2021.pdf

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*