Atenționare meteorologică Cod Galben de ninsori și vânt puternic

Atenționare meteorologică Cod Galben de ninsori și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare meteo Cod Galben pentru intervalul 26 ianuarie, ora 23.00 – 27 ianuarie, ora 23.00, ce vizează jumătatea de sud-est a Dobrogei, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Potrivit ANM, local, în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Ca urmare a atenționării primite, subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea sunt pregătite să intervină prompt pentru posibilele solicitări din partea cetățenilor aflați în dificultate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precum și pe platforma www.fiipregatit.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*