Atenționare Cod Galben de vânt, pentru județul Tulcea

Mașini avariate în Tulcea după ce mai mulți copaci au fost doborâți de vânt. FOTO arhiva ISU „Delta” Tulcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben valabilă, astăzi, în intervalul orar 09.00 – 15.00 pentru județul Tulcea. Se vor semnala, local și temporar, intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 – 60 km/h.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea recomandă tulcenilor să evite deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

„În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate. Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store precum și pe platforma www.fiipregatit.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*