ARBDD anunță că prohibiția generală pentru pescuit comercial, sportiv și familial va fi ridicată din 8 iunie

Pescuit în Delta Dunării. FOTO ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” anunță că prohibiția generală pentru pescuit comercial, sportiv și familial va fi ridicată din 8 iunie.

”Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (A.R.B.D.D.) reamintește că potrivit prevederilor Ordinului de prohibiție nr. 561/2023/11/2024, art 6, lit k, se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial al speciei lin (Tinca tinca) în perioada 7 iunie – 6 iulie inclusiv.

De asemenea, începând din 8 iunie se ridică prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial.

Pe teritoriul RBDD, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor știucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii (catch & release), cu reținerea unui singur exemplar/zi, dintr-o singură specie” – ARBDD.

Pescarii ce desfășoară activități de pescuit recreativ/ sportiv pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” nu pot transporta o cantitate de pește mai mare de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numărul de zile în care au desfășurat activitatea.

Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în perimetrul RBDD se face în baza permiselor de acces în Rezervație și de pescuit recreativ/sportiv emise și eliberate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*