ARBDD a numărat aproape 2.000 de cai aflați în libertate în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Aproape 2.000 de cai se află, în libertate, în Rezervația Biosferei Delta Dunării. FOTO: ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), împreună cu VF-Vier Pfoten, ARCA – Animal Rescue & Care și WRC – Wilderness Research and Consultancy au efectuat în cursul lunii februarie a acestui an o evaluare a numărului total de cai crescuți în libertate și zonele de distribuție a acestora pe teritoriul Rezervației.

„Este cel mai mare efort depus până în prezent pentru identificarea într-un singur moment a cailor liberi din Rezervația Biosferei Delta Dunării, prin metode științifice validate și prin metode independente (numărare cu specialiști și observatori precum și materiale video geocodate)”, au transmis reprezentanţii ARBDD.

A fost folosită metoda survolului aerian cu elicopterul pentru a asigura acoperirea întregii zone de studiu de la o înălțime adecvată pentru a permite identificarea și numărătoarea cât mai precisă.

„În cursul celor 6,5 ore de zbor a fost parcursă o distanță de 839,8 km și au fost observați 1.926 de cai, în 16 zone monitorizate. Zona cea mai populată cu cai este Grindul Letea – 915 exemplare. Având în vedere că survolul din anul 2019 a identificat un număr de 444 de cai în această zonă, populația lor este în evidentă creștere”, au mai precizat sursele citate.

Părerea specialiștilor este că managementul populațiilor de cai prin bune practici de control al reproducției, pe o perioadă extinsă și pentru toată zona protejată, poate asigura rezultate optime și o reducere a impactului potențial asupra habitatelor naturale cu caracter endemic, cum este cazul Zonei Strict Protejate Pădurea Letea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*