ARBDD a anunţat cota permisă pentru pescuirea racilor în Delta Dunării

ARBDD a anunţat cota permisă pentru pescuirea racilor în Delta Dunării. FOTO: Pixabay

Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD) anunță ca pescarii comerciali pot depune documentelor în vederea obținerii actelor de reglementare pentru capturare raci în Rezervației Biosferei „Delta Dunării”.

Astfel, ARBDD informează că, prin Studiul de evaluare a resurselor acvatice vii, în vederea stabilirii capturii totale admisibile (tac) pe specii și zone în RBDD (complexurile lacustre din RBDD, Dunărea și brațele sale, Marea Neagră) în anul 2023, a fost propusă o cotă de 45,21 tone raci pentru un efort de pescuit de maxim 100 pescari comerciali.

Pentru alocarea cotelor individuale, pescarii comerciali care vor să captureze raci (Astacus leptodactylus) trebuie să depună cerere în perioada 01 – 15 martie 2023.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*